Veure professionals amb carmanyola a l’hora de dinar o sopar, és cada vegada més freqüent. Mengen el què prefereixen, la quantitat què volen i, segurament, a un preu més econòmic. Però… són saludables els menús de les carmanyoles? Com s’haurien de preparar? Triar el què i com, poder no és tant fàcil… O sì?

El dia 7 de febrer, professionals de Consorci Hospitalari de Vic han pogut aprendre a preparar sis menús per a les carmanyoles de forma ràpida, però saludables i nutritius, i a cuinar a baixa temperatura, confitar, marinar, escaldar o al buit, d’una manera fàcil i senzilla. Ho han fet de la ma del cuiner E. Gil Currius, del restaurant El Barecu -guanyador del programa “Joc de Cartes” al “Millor restaurant d’Osona”, i de Jordi Salés, com assessor en nutrició. També van aprendre a com combinar els aliments d’un plat per equilibrar el màxim la dieta sense perdre el seu sabor, a utilitzar aliments de temporada i treure’n el màxim profit.

Aquesta activitat formava part del programa “Actius en salut”, impulsat pel Servei de Prevenció i Medi Ambient en coordinació amb la Direcció de Recursos Humans del Consorci Hospitalari de Vic.